At skille sig af med sine ejendele

I slutningen af 2015 stødte jeg på “the 2015 challenge” – en udfordring, hvor man i løbet af 2015 skulle skille sig af med 2015 ting fra sit hjem. Altså en kreativ måde at konkurrere med sig selv om at rydde op. Selvfølgeligt delte jeg den gode idé med mine to søstre, der syntes at det lød vældig interessant. Taktisk som jeg var, havde jeg selvfølgeligt smugstartet lidt, og var allerede kommet op på imponerende 300 ting, jeg havde smidt ud, sendt til genbrug, solgt eller lign. Alligevel gik der ikke mere end en måned, inden min ene søster stolt fortalte, at hun allerede var på omkring 600 genstande. WHAT! Men hun har selvfølgeligt også mand og to børn – så mon ikke der var røget noget af deres med i jagten.

Nu er det halvandet år siden vi startede på udfordringen. Ingen af os er færdige endnu. Men det gør ikke noget. Faktisk er vi alle tre blevet meget mere fokuserede på, hvordan vi skiller os af med de ting, vi ikke længere ønsker at eje. Da vi i starten kun havde konkurrencen for øje, var det lidt for let at slippe af med ting på nogle meget uhensigtsmæssige måder, ved at dumpe det meste i skraldespanden og aflevere resten på genbrug.

At rydde op miljøvenligt

Photo: http://www.clean-organized-family-home.com

Der er i min optik kun en meget lille pointe i at skille sig af med overskydende genstande, hvis de alligevel bare ender med at blive sendt på lossepladsen. Det har derfor været en stor opgave at finde ud af, hvordan jeg bedst skiller mig af med tingene, så de kan genanvendes på den bedst mulige måde. Derfor har jeg konstant mindst to kasser i min lejlighed, hvor jeg opbevarer de ting, jeg er klar til smide ud, men som jeg endnu ikke har fundet den bedste måde at skille mig af med. En af kasserne er dedikeret til de genstande, der skal til genbrug. Gode, brugte ting, der stadig har masser af brugstid i sig endnu. En anden kasse er til de genstande, som jeg gerne vil gøre et forsøg på at sælge online, inden jeg afleverer dem til genbrug. Endeligt har jeg en pose med tøj, der er så dårligt, at det ikke kan sendes til genbrug. I stedet for at smide det i skraldespanden samler jeg sammen, til jeg har en hel pose. Den afleverer jeg i H&M, hvor de genanvender fibrene i tøjet til at lave nyt tøj af, og som tak for hjælpen giver et gavekort.

Det kan føles som et stort arbejde at skulle sætte sig ind i, hvorvidt en genstand kan genbruges på en anden måde, inden man kan tage afsked med den, men det gør noget vigtigt ved min bevidsthed om, hvad jeg omgiver mig med. Det skal være ordentlig kvalitet, og ikke mindst skal jeg kunne skille mig af med på en miljøvenlig måde, når jeg er færdig med at bruge den.

Hvor længe der går endnu, inden jeg når op til de 2015 genstande, ved jeg ikke, men så længe rejsen får mig til at spekulere mere over, hvad jeg bringer ind i mit hjem i første omgang, er det helt sikkert tiden værd, at forlænge oprydningsrejsen.

Her kan du læse mere om H&M’s Genbrugsprojekt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.