1. Måned i spareprojektet

Så er der gået en måned siden jeg startede med pengeprojektet. I løbet af den første måned var der flere ting, jeg ville fokusere på.

 • jeg ville bruge et kuvertsystem, og kun betale det jeg køber med kontanter, og derved minimere mit forbrug.
 • jeg ville lave og holde regnskab med afbetalingen af mine lån, med et gældsbarometer, der indikerede hvor meget jeg betaler af hver måned
 • jeg ville forsøge at leve på kun 4000 kr. om måneden til mad og diverseposten.

For at gøre en lang historie kort, så er der kommet mange forskellige aha-oplevelser ud af at lave udfordringen. Det viste sig hurtigt at det ikke var muligt at lave et konsekvent nul-brug af dankortet. Jeg forsøgte derfor i så stor udstrækning som muligt, kun at bruge dankortet til når bilen skulle tankes.

Det faktum, at jeg hele tiden skulle håndtere kontanter, gør mig mere opmærksom på, hvor meget jeg egentligt bruger, når jeg er nede og handle. Rent faktisk betød det, at jeg næsten halverede mit madbudget i oktober. Det betød så igen at jeg kunne betale kontant, når jeg tankede, i stedet for at skulle bruge dankortet næsten halvdelen af gangene jeg tankede i oktober.

Jeg synes ikke at gældsbarometeret virker helt efter hensigten endnu. Det hænger dog også sammen med at jeg jo kun kan ændre på det en gang om måneden, når de faste betalinger går ind. Men jo mere jeg kan tænke på at det betyder at jeg langsomt men sikkert arbejder mig mod nul, jo bedre tror jeg fornemmelsen bliver omkring det.

Og endeligt var der det budgetterede kontantbeløb. Faktisk endte jeg med at have i underkanten af 600 kr. tilbage da måneden var omme, samtidig med at jeg havde lagt en del af diesel pengene ind i kontantregnskabet, så jeg resultatet er at jeg er overordentligt tilfreds med første måned i spareprojektet.

Nu er vi netop gået ind i november, og jeg glæder mig meget til at se, hvordan november kommer til at forløbe – ikke mindst fordi det er denne måned, hvor jeg begynder at skulle købe julegaver. Men mere om hvordan det går med økonomien i juleperioden, senere.

 

3 thoughts

 1. Spændende projekt du har gang i. Vi er netop startet her i november med lidt den samme stil. Vores første mål er at spare på mad- og diverse budgettet. Vi vil gerne nærme os nul hvad angår gæld, men vi vil også gerne spare op til en juleferie i Thailand 2015 🙂 Så det er vores startmål. Kan godt se at vi bliver nødt til at gøre definere mit projekt bedre for at nå vore mål. Det må være månedens opgave.

  Glæder mig til at følge udviklingen af dit spare eksperiment 🙂

  1. Hej Sara.
   Hvor er det skønt at høre, at I også er hoppet med på spareprojektet. Først og fremmest tror jeg, det er rigtig godt, at I har sat jer et konkret mål for jeres spareeksperiment, men prøv om I kan gøre det endnu mere konkret. F.eks. kan I udregne, hvor mange penge skal I bruge til rejsen, og lave en visualisering f.eks. med et pengetermometer eller lignende, for at holde styr på, hvor langt I er med opsparingen, og for at blive mindet om, at der er en grund til at I sparer. Men husk, at det gerne skal være sjovt undervejs, så I ikke kører død i det.
   Jeg håber, at I også fremover vil kunne finde tips og tricks her fra siden brugbare, og så vil jeg rigtig gerne høre, hvordan det går med projektet undervejs.
   – Julia

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.