Genopfind din hverdag

Gør dig selv en tjeneste, og sæt tid af til at reflektere over, hvad du har lært om dig selv i løbet af de sidste par måneder.

Inden vi allesammen løber ud i en normal hverdag igen, har jeg lyst til at udfordre dig til at skrabe så meget som muligt af de lockdown-erfaringer du har gjort dig sammen i løbet af denne weekend, så du kan bruge dem postivt i din hverdag fremover.

Du er nemlig blevet voldsomt mange erfaringer rigere i løbet de sidste to måneder. Måske har du ikke umiddelbart oplevelsen af at have gjort dig mange nye erfaringer, men når hverdagen ikke ser ud som den plejer, får det os automatisk til at tænke nye og anderledes tankebaner om det vi står i. Hvis vi skal holde fast i de erfaringer, må vi trække dem helt frem forrest i vores bevidsthed, så de ikke bliver glemt, efterhånden som vores kendte hverdag melder sig igen.

Vi sidder allesammen med meget forskellige oplevelser af, hvordan de sidste par måneder har været. Nogle har været så pressede over, at skulle jonglere job, hjemmeundervisning, syge familiemedlemmer osv., at de ikke kan vente med at komme tilbage til en “normaliseret” hverdag, mens andre har været relativt upåvirket af de enorme samfundsændringer vi er gået igennem, og har fået mulighed for at sætte farten ned over de sidste par måneder.

Uanset, om du har haft nogle lette, ferie-agtige måneder, eller om du langsomt er ved at blive mindre blå i hovedet af at forsøge at jonglere det hele, så vil jeg opfordre dig til at bruge weekenden her på at gøre status, så du kan tage erfaringerne med dig og skabe en nye og mere harmonisk hverdag, baseret på det du har lært.

Find et stille sted, og sæt dig i 20-30 minutter og noter lidt af dine tanker på en notesblok eller på din telefon, ud fra de følgende spørgsmål:

 

  1. Hvilke elementer i din hverdag har fungeret godt under corona-lockdown?
  2. Hvilke dele af din hverdag fungerede slet ikke
  3. Hvad gjorde dig glad indvendig?
  4. Hvornår var du lykkeligst?
  5. Hvornår var du mest ulykkelig?
  6. Hvad er du blevet overrasket over, ved dig selv i løbet af denne tid?
  7. Skriv en liste med konkrete ting, du gerne vil gøre mere i din hverdag
  8. Skriv en liste med konkrete ting, du gerne vil minimere eller fjerne helt fra din hverdag.

 

Jeg vil ikke dele alle mine refleksioner om mit eget liv her, men dog give et lille indblik, for at vise hvordan jeg har arbejdet med spørgsmålene selv. En vigtig erfaring fra denne periode handler om, at det har været godt for mig at samfundet skabte plads til at være introvert i en periode, fordi jeg ikke er god til at skabe den ro selv. Det vil jeg gerne blive bedre til fremover. Jeg har også lært, at jeg kan være alene i længere tid end jeg troede, uden at blive skør. Jeg behøver ikke have sociale aftaler hver eller hver anden dag, for at fungere som menneske, faktisk kan det næsten være kontraproduktivt. Det er ikke det samme som at jeg har tænkt mig at isolere mig, men mere at jeg vil holde mig lidt i nakken og ikke planlægge noget hver dag fremover.  Endeligt har jeg lært at min mand og jeg er et godt team. Selv når vi har fornemmelsen af at gå op og ned af hinanden hele tiden, bliver vi ikke trætte af hinanden, og det var faktisk noget af det jeg var spændt på. Fordi vi ikke har nogle børn til at “distrahere” os, kunne jeg godt frygte at vi ville blive trætte af hinanden, men det skete heldigvis ikke. Vi fandt nye måder at være sammen på, og har spillet mange brætspil og haft fantastiske samtaler i løbet af denne tid, og det er jeg lykkelig over at vi har fået mulighed for sammen.

Samtidig har jeg oplevet, at det, at mit arbejde fik lov til at træde i baggrunden, og ikke fyldte så meget, som jeg normalt ville lade det gøre, var enormt sundt for mig. Jeg brænder meget for mit arbejde, men ønsker ikke at leve og ånde udelukkende for at gå på arbejde, som jeg tidligere har kunne have en tendens til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.