Lav din egen ansigtscreme

Opskrift på en nem og lækker ansigtscreme, fri for mikroplast og skadelig kemi

Vi går mod koldere tider, og det betyder at jeg i denne tid er ekstra generøs med min ansigtscreme, da temperaturskiftene kan være ret hårde for huden. Vi går mange gange dagligt indefra og ud og skifter mellem et tørt og varmt indeklima, og et fugtigt og ofte blæsende udeklima. Derfor er det afgørende for mig at jeg husker at bruge ansigtscreme, for at holde min hud modstandsdygtig.

De sidste tre år har jeg benyttet mig af denne simple opskrift til at lave min egen ansigtscreme. Faktisk er jeg så glad for den, at jeg bruger den på hele kroppen efter behov.

 

Opskrift

2 dele kokosolie
0,5 del kakaosmør
1 del sheasmør
1 del mandelolie

Alle fire ingredienser blandes i en skål, som varmes op i et vandbad. Under opvarmningen røres i blandingen, og så snart blandingen er ensartet og flydende, tages skålen op af vandbadet og sættes på frys i nogle minutter. Når blandingen begynder så småt at stivne, piskes blandingen indtil den får konsistens som luftigt flødeskum. Herefter hældes ansigtscremen over på et glas med låg og er klar til brug.

Dette er en grundopskrift, og hvis du gerne vil have lidt duft til cremen udover kakaosmørrets duft kan du f.eks dryppe 5-10 dråber æteriske olier med din duftfavorit i. Jeg bruger selv enten citrongræsolie, eller nogle dråber citronsaft i blandingen, da jeg godt kan lide duften af citrusfrugt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.