Kan du klare dig med 100 personlige ejendele i to måneder?

Hvor få ejendele kan du klare dig med i to måneder? Klik ind og læs om min nyeste udfordring

I løbet af de sidste par uger er hele mit hjem blevet pakket i flyttekasser. Min mand har nemlig fået nyt arbejde, og det betyder, at vi har været nødsaget til at flytte. Imidlertid er det hus, vi skal flytte ind i, ikke ledigt endnu, og derfor bor vi i en midlertidig bolig de næste par måneder.

I stedet for at pakke hele vores hjem ud, har vi valgt at opbevare det meste i en container, indtil vi kan pakke det ud i vores nye hjem. Det betyder, at vi i øjeblikket lever med ganske få personlige ejendele. Det kan simpelthen ikke betale sig at pakke for meget ud, når vi alligevel skal flytte igen i løbet af et par måneder.

Men i stedet for at lade de næste par måneder være fyldt med ærgelser og afsavn, har vi udfordret hinanden på, hvor få ejendele vi har brug for i vores hverdag, og hvor få ting, vi vil kunne klare os med i denne overgangsperiode.

Min mand har sat sig et mål om at klare sig med 50 ejendele, mens jeg har været mere forsigtig og satset på, at jeg kan klare mig med 100 ting. Det gælder tøj, undertøj, overtøj, sko, bøger, spil, toiletsager og hvad vi ellers har brug for.

Her kan du se næsten alle de ting, som er en del af mine 100 ejendele. Jeg kunne dog ikke få plads til min racercykel på billedet, og derudover har jeg også valgt at skåne jer for billeder af strømper og undertøj. Samlet set er jeg på 98 genstande.

Færre ting, færre bekymringer

På nuværende tidspunkt, har vi været igang i omkring 14 dage, og jeg er meget positivt overrasket over, hvor let det har været indtil videre. Kun ved en enkelt lejlighed eller to har jeg savnet en specifik ting, men det er gået over igen efter ganske kort tid. Overordnet set oplever jeg at der er mindre at bekymre sig om, når man ikke omgiver sig med særligt mange ting. Det er som om hverdagen bliver væsentligt lettere, når man ikke skal bekymre sig om, hvilket tøj man skal have på, eller hvornår man skal sætte tid af til at rydde op.

Faktisk er oprydning i virkeligheden ikke rigtig noget vi har gjort siden vi flyttede – i stedet lægger vi tingene tilbage på deres plads, når vi har brugt dem, og så skal vi ikke bruge tid på at rydde op, for vi har jo ikke en masse ting, der ligger og flyder længere.

Spørgsmål et er så, om jeg ville kunne gøre dette i længere tid. Det er jeg ikke sikker på. Der er mange ting, som det har været let for mig at sige farvel til, fordi jeg ved, at det kun er et midlertidigt farvel. Eksempelvist har vi mange billeder af venner og bekendte, som jeg savner at se på, brætspil, som vi ikke spiller særlig tit, men som det er rart at spille 1-2 gange om året osv. Jeg ville formentlig ikke kunne klare mig med 100 genstande permanent, men på den anden side, så har jeg fundet ud af at jeg trods alt kan klare mig med væsentligt mindre end jeg troede.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.