40 dage til eftertanke

Er der noget du skal holde pause fra indtil påske?

I morgen er det askeonsdag. Det er startdagen til 40 dages fastetid i for de kristne. Måske var du ikke engang klar over, at nogle kristne faster, og måske faster de heller ikke i den forstand som vi traditionelt tænker faste. For når vi tænker faste, tænker vi typisk på afholdenhed fra mad. Og det kan en faste selvfølgeligt godt være, men det behøver det ikke. Formålet med fasten er at give afkald på noget, som vi normalt nyder godt af, for at sætte fokus på noget større og vigtigere. For at give plads til refleksion og eftertanke.

Selv har jeg i løbet af mit voksenliv fastet fra flere forskellige ting. Oftest har det været 40 dage uden Netflix, uden tv eller andre underholdningskilder, for i stedet at blive stille for en tid. At stoppe op og give plads til en taknemmelighed over alt det, jeg er blevet givet her i livet.

Det kan virke mærkeligt, men jeg ser faktisk frem til at bruge 40 dage på alt muligt andet, end det jeg normalt gør på autopilot. Jeg har modtaget flere forslag til, hvad jeg kan faste fra i år. Nogle siger Netflix eller tv, andre er mere på kaffe, kød eller lignende. Hvad det præcist bliver, har jeg ikke endeligt besluttet mig for endnu, men det er heller ikke så afgørende. Det vigtige er, at fravalget virker som en påmindelse til at tænke over, hvorfor jeg er her på jorden, og hvad jeg vil stille op med den tid jeg har her. Det er en måde at vende tilbage til det virkeligt vigtige her i livet, blive stille og nyde livet i al sin enkelhed. Hver gang jeg faster fra noget, oplever jeg at blive dybt taknemmelig over de små ting, som er alt for let at overse i hverdagen. Det er med til at sætte mit liv i perspektiv og give mig en ro.

Hvem ved, måske er det også noget for dig at prøve? Prøve at være stille i 40 dage, og fokusere ind på en taknemmelighed over det du har.

2 thoughts

    1. Hej Jamie.
      Det kunne jeg sagtens finde på. Har faktisk overvejet det lidt tidligere men eftersom jeg kun meget sjældent køber nyt tøj i dag er det ikke noget jeg har fået gjort noget ved.
      Er der nogle særlige problematikker du tænker på? Mvh Julia

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.