Maj uden plastik

Vidste du, at gennemsnitsdanskeren producerer 777kg skrald om året i deres private husholdning, svarende til 2,1kg? Og at vi er det land i Europa, der producerer allermest skrald pr. indbygger?*

Med afsæt i denne viden forsøger jeg at mindske min mængde af skrald og gøre mit miljøskadelige fodaftryk mindre. Hver måned måler jeg, hvor meget skrald jeg har produceret og forsøger at minske mængden yderligere.

Det er blevet juni og tid til at gøre status over, hvor meget skrald jeg har produceret i løbet af maj. Denne måned har været udfordrende, fordi jeg blandt andet har været på weekendtur med min familie –  for hvordan kan man fortsætte sit eksperiment, når man er afsted sammen med 16 andre familiemedlemmer?

Derfor har jeg valgt at weekenden, hvor jeg har været afsted udgår fra mit regnskab, da det var for svært at samle alt mit skrald ind og gemme til jeg kom hjem. Tallene fra maj, skal derfor ses i det lys, og så håber jeg, at jeg har en bedre løsning næste gang vi skal på familietur. Maj måned har resulteret i 271g skrald som jeg ikke kan sende til genanvendelse eller kompostere.

 

Ja – jeg har været uartig og to gange købt to go kopper i stedet for at tage min egen thermo kop med – nobody’s perfect, men vi kan allesammen prøve vores bedste!

Næste måneds målsætning er at huske at tage en stofpose med og købe et helt rugbrød hos bageren, som jeg kan få uden indpakningen. Rigtig meget af det plastik jeg bruger i løbet af en måned er fra mad, så det er her mit fokus vil ligge den kommende måned.

Har du lyst til at være med til at undersøge, hvor meget du smider ud og hvordan du kan mindske den mængde skrald du producerer? Skriv en kommentar i feltet herunder eller klik på “følg denne blog” i højre side – så er du hurtigt opdateret hver gang der kommer nye tips på hjemmesiden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.