Lav din egen deodorant

Opskrift til en naturlig deodorant uden aluminium

Jeg er sikkert ikke den eneste, der er blevet opmærksom på, at der er aluminium i næsten alle deodoranter. Ikke alene har det været mærkeligt at høre, at der tilsyneladende er virkeligt giftige stoffer i de produkter jeg bruger, men samtidig har det været en ren jungle at finde en roll-on, der ikke er aluminium i. Selv Niveas roll-on som jeg hidtil har været rigtig glad for at bruge, viste sig ved en nærmere inspektion også at indeholde problematiske stoffer. Derfor har jeg over de seneste par måneder eksperimenteret med at lave min egen deodorant, så jeg kan være 100% sikker på, at der ikke er skadelige stoffer i det jeg bruger på min hud.

 

Opskrift

Grundopskriften er den samme. Den består af 2 spsk. kokosolie, 2 spsk. arrowroot pulver og 3 spsk. natron. Faktisk kan du bruge deodoranten kun med grundopskriften, og så får du en udgave, der blot dufter svagt af kokos. Hvis du, ligesom jeg, synes det er rart, at din deodorant dufter en smule, kan du eksperimentere med din egen duftkombination. I så tilfælde, vil jeg anbefale at starte ud med en mindre portion af grundopskriften eller at dele den op i forskellige beholdere og teste duftene i mindre portioner.

 

Duftkombinationer

Jeg har været igennem flere forskellige variationer af olier, før jeg fandt en duft jeg kunne lide, og som fungerer godt med min hud. Det er ikke sikkert du ender med den samme duftkombination som jeg, og det kan sagtens tage flere forsøg før du bliver tilfreds, men prøv dig frem. Jeg blev anbefalet at bruge lavendel og appelsinolie sammen, hvilket viste sig at være en rigtig dårlig kombination for min hud, da lavendelduften gik meget skarpt igennem, uanset hvor lidt jeg tilsatte. Jeg er i stedet endt på en kombination af appelsinolie og citrusolie. Jeg bruger ikke mere end fire dråber pr. olie, da duften fra olien trænger fint igennem, og jeg i øvrigt ikke ønsker mig en dominerende duft i min deodorant.

Til sidst er det bare at blande alle ingredientserne, og røre til massen bliver ensartet. Herefter fyldes massen det på glas. Da der er kokosolie i, er det en fordel at deodoranten ikke opbevares ved mere end 24 grader, da den ellers bliver flydende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.