Hjemmelavet hårspray

Guide til en nem hjemmelavet hårspray 

Jeg har gennem længere tid været træt af, hvor mange dåser, flasker og bøtter jeg smider ud og har derfor spekuleret på, hvordan jeg kan skære ned på den mængde der kommer igennem min husholdning. En af de ting, der særligt har generet mig er mine hårprodukter. Jeg er korthåret og bruger derfor normalt både hårlak og enten hård eller blød voks til at sætte hår med, og derudover har jeg mindst en håndfuld forskellige shampoo, jeg bruger. Det betyder, at jeg kommer igennem relativt mange flaske, bøtter og dåser i løbet af et år, og jeg har derfor som mål, at erstatte alle mine hårprodukter af mere bæredygtige (og helst hjemmelavede) løsninger, efterhånden som jeg får brugt de nuværende op.

Det første jeg løb tør for var hårlakken, og jeg har derfor ledt efter en opskrift på en hjemmelavet hårspray, som jeg ville forsøge mig med, når der ikke var mere tilbage. I juleferien blev der endeligt tid til forsøget, ud fra en simpel opskrift, der kun kræver to citroner, 0,5 l vand og 2 spsk vodka.

Citronerne skæres i skiver og koges ind i vandet på højt blus i 20 minutter. Herefter filtreres citronvandet ad flere omgange til væsken er helt fri for bundfald. Jeg filtrerede det fire gange gennem et teæg med klemmeskaft. Til sidst tilsættes vodkaen for at konservere blandingen. Jeg har i første omgang kun brugt 2 spsk, men vil fordoble antallet næste gang jeg laver en portion, da jeg ikke tror 2 spsk kan konservere blandingen tilstrækkeligt. Herefter hældes hårspray’en på flaske – jeg har genbrugt en gammel sprayflaske med after sun.

Jeg har nu brugt hårspray’en i to uger og synes, at resultatet er ret godt. Det giver et naturligt hold uden at håret bliver stift og klistrer sammen, som normale hårprodukter ellers godt kan gøre. Og endeligt er det rart at vide, at det er 100% naturlige produkter, jeg bruger i mit hår.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.