Gratis mad fra naturen

Netop nu er en fantastisk tid, for der er mange muligheder for at få gratis mad fra naturen. I år er det dog ikke blevet til helt så meget som jeg kunne have håbet, men lidt har jo heldigvis også ret.

I nærheden af mit arbejde har jeg fundet en brombærbusk, som jeg har kunnet tømme for store modne brombær. Det blev ikke til en kæmpe portion (hvilket mere skyldes at jeg ikke har haft tid til at plukke dem alle), men det blev dog nok til at jeg tror, at jeg skal bruge dem enten til brombærmuffins eller til noget andet bagværk.

Der var masser af brombær på busken - faktisk var det største problem i virkeligheden nok at nå gennem krattet og ind til dem.
Der var masser af brombær på busken – faktisk var det største problem i virkeligheden nok at nå gennem krattet og ind til dem.

Derudover har jeg plukket, skyllet og renset hyldebær, som forhåbentligt kan bruges til noget hyldebærsaft. Jeg havde dog ikke tid til at lave selve saften, da jeg plukkede dem, så i første omgang er de kommet i fryseren sammen med alle mine andre bær. Og endeligt fik jeg 1,5 liter hindbærsaft foræret af min mor, der havde kogt hindbær. I stedet for at smide det ud, besluttede jeg mig for at ekseperimentere lidt med, om jeg kunne lave noget saft af det. Saften var i første omgang for sur, og derfor kogte jeg det første op, tilsatte sukker og hældte det på lufttætte glas renset med Atamon (som også er med til at konservere saften lidt). Herfra kan jeg så bruge det til smoothies eller blande det op med saft og have hjemmelavet saftevand – det har jeg faktisk aldrig prøvet at lave før. Indtil videre har jeg primært brugt det sammen med appelsinjuice – det smager helt utrolig godt, men mon ikke jeg kan finde på noget mere kreativt at bruge det til i løbet af de næste par uger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.