Lørdagsfred

20140524_125103Det er vist på tide at fortælle, hvordan det går med planterne herhjemme. Jeg har allerede sat tænderne i de første bønner, så der er ikke så mange på buskbønnen i øjeblikket, men mon ikke der kommer flere i løbet af sommeren? Faktisk synes jeg at de smager bedre, end dem man kan købe i butikken. Jeg brugte blandt andet bønnerne sammen med nogle jeg havde købt, og mens de købte stort set kun smagte af vand, var der meget mere solsmag i de hjemmedyrkede.

20140524_125016Tomaterne er også ved komme godt efter det, selvom jeg synes planterne har været lidt langsomme om at komme igang i år. Men nu begynder der sandeligt at komme små knopper af grønne tomater på planterne. Så nu er det bare at være tålmodig nok til at vente, til de begynder at få farve. Og så er jeg faktisk lidt spændt på om man kan smage forskel på de forskellige tomater. Jeg har selv sået nogle små cherry-lignende tomater, og derudover har jeg fået nogle tomatplanter af min niece.

20140524_125110Løgplanterne er til gengæld begyndt at opføre sig mærkeligt på det seneste og to af de fire planter er gået ud. Da jeg fjernede dem fra potten,var de helt hule indvendigt. Om der er gået nogle orm i er jeg ikke klar over, men i hvert fald er det kun to planter der har klaret det. Heldigvis har de to overlevende planter delt sig i to løg, som jeg håber vokser sig store og fine i løbet af det næste stykke tid.

Porreblomsten - hele porreplanen er omkring 1 meter høj
Porreblomsten – hele porreplanen er omkring 1 meter høj

Porrerne har faktisk også opført sig lidt mærkeligt. Den ene døde ret hurtigt, men en anden har vokset sig ret stor, og har nu sat en kæmpe blomst, så jeg forventer klart at den bliver en succes, selvom den ikke er stor nok til at høste endnu.

Derudover har jeg for nyligt plantet endnu en lille porrestump, som jeg håber bliver til noget. Indtil videre er den vokset til dobbelt størrelse på en god uges tid, så den virker til at være godt på vej.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.