Fri os fra pengene

20140302_115747En af de ting jeg har lært gennem min tid som studerende er at penge er gode at have, men at de også kan føre til utrolig meget hovedpine, når de ikke er der. Derfor var det med stor forventning jeg blev færdig med at studere og i efter ganske få måneder fik mit første arbejde. “Nu må der da komme mere ro i min mave om min økonomi,” tænkte jeg naivt.

Men sandheden er, som mine forældre gentagne gange har forsøgt at forklare mig: Jo flere penge, jo flere bekymringer.

Det er først for alvor gået op for mig i løbet af det sidste halve år, at uanset hvor mange penge jeg kommer til at tjene, så kommer det aldrig til at gøre mig fri. Selvfølgeligt er det rart at kunne tage ud at rejse eller købe sig nyt tøj, men faktum er, at når jeg kommer hjem med de skinnende tøjposer, eller lander hjemme efter en rejse, så er det altid økonomien der slår mig tilbage til den brutale virkelighed. Virkeligheden af, at jeg er tvunget til at gå på arbejde hver dag (tro mig jeg elsker faktisk mit arbejde, så det er en principiel tanke), hvis jeg vil betale af på den bil jeg har købt for at kunne komme på arbejde, den lejlighed jeg bor i og det sidste nye tøj jeg har købt.

Den erfaring har givet mig en stor trang til at leve et liv uden penge. Jeg ved godt at det ikke kan lade sig gøre i fuld udstrækning, men jeg drømmer alligevel en drøm om at jeg på sigt kan blive mindre og mindre afhængig af penge.

Jeg tror på at al forandring skal komme indefra, og derfor har jeg valgt at starte mit “fri mig fra pengene”-projekt med at forsøge at lære mig selv bedre at kende og stiller derfor mig selv de følgende spørorfor bruger jeg penge som jeg gør? Hvad bruger jeg rent faktisk mine penge på? Hvorfor bruger jeg pengene som jeg gør? Stemmer mit forbrug af penge overens med med mine store mål for livet? Først når jeg kender svarene på disse spørgsmål, kan jeg begynde at ændre min adfærd.

Hvis du har lyst til at læse mere om mine overvejelser kan du læse den guide jeg selv har lavet og benytter mig af her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.