“Sprouting” – del 2

For lidt over en uge siden prøvede jeg at genspire forskellige grøntsager fra køleskabet. Her er de foreløbige resultater:

Løgene har sagt ret lange rødder og det ene er så småt ved at bryde igennem i toppen. Det andet, sker der ikke så meget med i øjeblikket, men det kommer forhåbentligt. Foto : J. Sakskjær

Løgplanterne
Løgene har sat ret lange rødder og det ene er så småt ved at bryde igennem i toppen med en fin grøn spire. Det andet, sker der ikke så meget med i øjeblikket, men det kommer forhåbentlig inden så længe.

Det er dog skægt, at det er det løg med de længste rødder, der virker til at være bagud med at spire opad. 

 

20140304_142904

Porreplanterne
Porrerne er virkeligt skudt i vejret, og det er sket på kun en uge. De har drukket utrolig meget vand nogle dage op til to glas om dagen. Men det kræver selvfølgeligt også noget, at vokse så kraftigt på så kort tid.

Det mærkelige er, at porreplanterne samtidig har udskilt noget i vandet, der gør, at det bliver lynhurtigt slimet. Det har derfor været nødvendigt at rense glasset hver eller hver anden dag, for at vandet ikke blev alt for ildelugtende at have stående i vindueskarmen.

 

20140304_142916

Purløgsplanten
Purløgene har også overrasket mig positivt. Faktisk synes jeg det ser ud til, at purløgene hellere vil genspires i vand, fremfor ved udplantning i ny jord med det samme. I hvert fald er der kommet væsentligt mere skub i dem på denne måde, i forhold til da jeg tidligere har prøvet at plante dem ud i jorden som det første.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.