Solbærmarmelade med citron

Ingredienser til en syrlig solbærmarmeladeIdéen kom for noget tid siden af, at jeg gennemgik min fryser for at rydde op i de ting, der er ved at have ligget der for længe. Allerbagerst i en af fryseskufferne lå nogle frosne bær, som jeg har plukket hjemme på mine forældres gård sidste år. Jeg havde plukket lidt på må og få, og ikke rigtig vidst, hvad jeg skulle bruge solbærrene til, da jeg lavede en stor portion jordbær/rabarber marmelade. Men nu er al marmeladen fra sidste år for længst spist, så nu skulle det være.

I stedet en traditionel solbærmarmelade, fandt jeg en opskrift på nettet på en syrlig solbærmarmelade, som jeg måtte prøve. Opskriften er som følger:

900 g solbær
60 ml. Stevia (sødemiddel)
1 citron
2 tsk. rød Melatin
2 tsk. Stevia

Husk Atamon til at rengøre glassene i og en smule (ca. en spsk) i marmeladen for konservering.

Jeg startede med at varme bærrene langsomt op. Da de var varme tilsatte jeg saften fra citronen samt Stevia og lod det simre ved lav varme i 30 minutter. I mellemtiden skyllede jeg marmeladeglassene i varmt vand tilsat Atamon, og stillede dem til tørre på et rent viskestykke.

Herefter blandede jeg Melatinen og de to tsk. Stevia sammen og rørte det grundigt i marmeladen. Til sidst tog jeg marmeladen af varmen, lod den køle ned 5-7 minutter og tilsatte 1 tsk. Atamon ved grundig omrøring. Herefter skulle marmeladen blot hældes på glassene.

Tre glas syrlig solbærmarmelade blev det til i denne omgang
Tre glas syrlig solbærmarmelade blev det til i denne omgang

Husk, at låget skal sættes på marmeladeglassene mens det stadig er varmt. Lad glassene stå til afkøling mindst en halv time inden de sættes i køleskabet.

I denne omgang blev det til tre glas marmelade, og jeg glæder mig meget til at smage på dem for at finde ud af om det er en lige så stor succes som jeg tror. Det bliver dog ikke lige med det samme, da jeg har hørt, at marmeladen bliver bedre, hvis den får lov til at trække i cirka to dage i køleskabet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.