Gulerodsboller

Dejen er en smule klæbrig, men til gengæld bliver bollerne så meget desto mere luftige og lækre, når man putter revet gulerod i.

Når jeg bager boller er der to fordele: Jeg får lækkert brød og dels får jeg mulighed for at bruge de grøntsager i mit køleskab der er ved at være rynken og trætte at se på. Jeg har bagt ud fra den følgende grundopskrift, og tilsat hvad jeg nu har i overskud af frugt eller grøntsager, eksempelvis æbler, spinat, broccoli, kartofler eller, som i dette tilfælde, gulerødder. Bollerne smager godt, når der er grøntsager i, og derudover holder det brødet blødt og lækkert i længere tid.

Voilá færdige, lækre gulerodsboller - rent win, at jeg slap for at smide nogle halvrynkede gulerødder ud og samtidig nu ikke behøver at købe boller i Rema den næste uge!

Grundopskrift
5 dl lunken vand
1 pk gær
1 tsk. salt
2 spsk olie
300 g rugmel
500 hvedemel

Først smulrer man gæren i det varme vand, herefter tilsættes de øvrige ingredienser. Til sidst tilsættes de revne gulerødder – jeg brugte 6 til denne omgang. Jeg lader gerne bollerne hæve mindst en halv time, da de bliver mere luftige af det. Herefter får de 200 grader i 12 minutter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.