Genialt Genbrug

Genbrugsbutik i Berlin. Foto Till Krech

Genbrugsbutik i Berlin. Foto Till Krech

Denne side er dedikeret til alt det, som jeg rent faktisk ikke er særlig god til, men som jeg øver mig på, nemlig at genbruge mere i min hverdag. Faktisk er det ikke kun mig selv, der kan blive bedre, faktisk er Danmark i øjeblikket på 4. pladsen over lande, der belaster jorden allermest pr. indbygger*. Så meget desto mere taler for, at vi stopper med at købe nyt altid, men blive bedre til at genbruge tøj, møbler mv.

Indrømmet, jeg er virkeligt ikke særlig god til at gå i genbrugsbutikker og finde en masse guldfund, det er der helt sikkert adskillige af mine veninder, der er bedre til end jeg. De finder den ene ting efter den anden og ser guldet mellem alle de aflagte og kasserede genstande. Imens kan jeg stå i den samme butik og ikke se en disse, jeg synes er værd at tage med hjem.

Men genbrug er ikke kun det, jeg kan købe i genbrugsbutikkerne. Det er også lige så meget at genbruge det, jeg allerede har i min lejlighed, i stedet for at smide det ud. Det handler også om at jeg selv sender ting til genbrug eller videresælger ting, som jeg reelt ikke har brug for i mit hjem, i stedet for at smide dem ud. Og så handler det også om at bytte og dele brugte ting, som man ikke selv kan bruge, så andre kan få glæde af dem.

På denne del af siden kan du finde idéer og inspiration til, hvordan du kan tænke alternativt, uanset om du skal indrette dit hjem, købe nyt tøj eller noget helt tredje. Meget af det ved jeg sikkert ikke engang selv allerede, men som den opsøgende snushane jeg er, kommer der sikkert snart masser af gode idéer.

 

* Kilde: http://www.etik.dk/danmark/2014-09-30/vi-belaster-kloden-fjerdemest-i-hele-verden
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.