2. måned i spareprojektet

Hold da op, hvor er november fløjet afsted. Der har også været nok at se til, men jeg tror alligevel aldrig at jeg har oplevet en november gå så stærkt. Jeg har ikke fået startet ret meget i god tid på juleriet, men mon ikke det kommer i løbet af de kommende par uger. I virkeligheden er det heller ikke det, som dette indlæg skal handle om.

Så er der gjort klar til december måneds budget.
Så er der gjort klar til december måneds budget.

Jeg har netop afsluttet anden måned i spareprojektet, og jeg må indrømme, at jeg synes det går lettere og lettere. Det er ret fedt at vide, at når man har hævet pengene til en hel måned, behøver man ikke at spekulere på om der er penge nok til slutningen af måneden, for de er allerede sat af.

I løbet af de to måneder jeg har været igang har jeg allerede skåret 25 % af mine mad og diverse udgifter. Faktisk har jeg sparet så meget, at de resterende 75 % af mit månedlige beløb også indeholder halvdelen af mit dieselforbrug, hvilket ikke siger så lidt i betragtningen af at jeg er pendler og har ret langt til arbejde.

Desværre har denne måned også budt på en ekstra mekanikerregning til min bil, så jeg er alligevel lidt presset på økonomien. Men hvis det går helt galt, har jeg besluttet mig for, at jeg godt må bruge de penge jeg har sparet op til julegaverne.

Afbetalingsplanen

20141201_230244 kopi
Så er der blevet sat flueben ved kassekreditten – mand, hvor føles det godt!

Min afbetalingsplan går som på skinner. Sidste måned fortalte jeg, hvordan jeg havde svært ved at se fremskridtene i det, men da jeg i denne måned er blevet helt færdig med at betale min kassekredit af, og dermed kan sætte et stort mentalt kryds, begynder det langsomt at give mening i mit hoved.

Nu er tricket jo så, at flytte det beløb jeg hidtil har afdraget min kassekredit med, over på et af de andre lån, og betale det ekstra ned fremover, i stedet for at lade afdraget fra kassekreditten forsvinde ind i mit daglige forbrug.

Generelt føler jeg mig lidt stolt over udviklingen. Stolt fordi jeg langsomt, men sikkert er ved at få kørt min økonomi ind i nogle bevidste gode vaner. Og stolt fordi jeg langsomt bliver mindre afhængig af penge. Jeg bruger færre penge end jeg har prøvet før, men jeg oplever ikke, at jeg bliver fattigere af den grund.

 

Klik her, hvis du vil læse mine tanker efter første måned i spareprojektet.
Hvis du vil læse mere om baggrunden for spareprojektet, kan du klikke her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.