Et simpelt liv og økonomi

Jeg ved det godt, økonomi er ikke det mest ophidsende at beskæftige sig med, men på mange måder er det kernen i at tænke selvforsyning. Det er ikke os alle, der kan købe et lille landsted, og gå i gang med at bygge drivhuse og så hestebønner, som en vis hr. Bonderøv kan gøre det på tv, og på den måde gøre sig fri af pengene, men det er muligt at tage ansvar for dit eget liv og beslutte dig for, hvad der er vigtigst i dit liv.

Et af de vigtiste øjeblikke i mit liv var, da jeg fandt ud af at jeg ikke ville lade penge styre mig, men styre dem så de blev en mindre  faktor i mit liv. Det betyder ikke at jeg er stoppet med at åbne de regninger der kommer ind ad døren, – slet ikke – men det betyder, at jeg gør nogle ting anderledes end jeg har gjort tidligere.

En af de første ting jeg gjorde var at opliste en prioriteringsliste over hvad der var vigtigt for mig her i livet. Den ser sådan ud:

  1. Familie og venner
  2. At yde et godt stykke meningsfuldt arbejde på mit job
  3. Frihed til at gøre, hvad jeg har lyst til

Det gik op for mig, at jeg tidligere tit havde baseret mine valg her i livet på, om jeg havde råd til det, jeg gerne ville i stedet for at prioritere det jeg gerne vil øverst, og i stedet finde en måde at få råd til at gøre det på. Den indstilling vil jeg gerne gøre op med, for bør livets hovedfokus ikke være, at gøre det man har lyst til stedet for at lade pengene diktere livet?

En af de ting jeg er begyndt at gøre, er at prioritere tid til at tage mig af min økonomi. Til gengæld kan jeg så lægge tallene fra mig med god samvittighed resten af tiden. I stedet for at håbe på at det hele nok skal gå, så tager jeg hånd om min økonomiske situation, så jeg ved, at det går som det skal.

Herunder kan du se nogle af de metoder og fif jeg bruger, for at skabe mig et overskud over min økonomi.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.