Book foredrag

Tag med på rejse mod et simplere liv

Gennem mere end et årti har jeg eksperimenteret med at forsimple livet, så der bliver ro og plads til alt det, jeg virkeligt holder af at beskæftige mig med.

Livet er simpelthen alt for kort til kun at gøre, hvad alle de andre gør, eller hvad du synes, du burde gøre. Jeg har personligt oplevet, hvordan jeg bliver meget gladere for mit liv og den hverdag jeg bevæger mig i, når der er overensstemmelse mellem mine værdier og det liv, jeg rent faktisk lever.

Har du lyst til et simplere liv, med en dybere tilfredshed?

Så kan du booke et foredrag eller en workshop, hvor du vil få inspiration på et eller flere områder. Nedenfor kan du læse, hvilke type foredrag jeg holder, men du er også velkommen til at kontakte mig, hvis du har andre ønsker til emner for et foredrag.

Minimalisme og forbrugsvaner

De fleste af os ved godt, at det, at købe nye flotte ting, giver en glæde, som dog kun varer kort. Men hvorfor køber vi så mange ting? Og hvordan kan det være, at vi i Danmark netop nu oplever et kæmpe boom i leje af opbevaringsplads hos store firma? Hvad er det der gør, at vi også har svært ved at skille os af med vores gamle ting. Hvordan skal jeg begå mig i et samfund, der fortæller mig, at jeg er hvad jeg køber?
Foredraget er en blanding mellem konkret viden om vores forbrugsvaner og personlige erfaringer med inspiration til at leve et liv med færre ting, så der er plads til det, der virkeligt betyder noget for dig.

Økonomi

Min personlige historie om at gå fra et liv med tre forskellige slags gæld, til at tage ansvar for privatøkonomien og leve et enklere liv uden gæld. Foredraget er fyldt med al den viden, jeg ville ønske at nogen havde givet mig, da jeg selv var ung, og skulle vænne mig til at have ansvar for min egen økonomi. Derudover er der masser af konkrete, lavpraktisk tips til at få ro i maven, når du tænker på din privatøkonomi.

Forvalterskab og håb for kloden

Hvilket ansvar har vi for vores jord, og er det ultimativt op til os mennesker at bestemme, hvordan vi vil bruge jordens ressourcer? I Bibelen finder vi fortællingen om en Gud, der skaber jorden og giver den i kærlighedgave til menneskerne, sammen med opgaven om at forvalte den for ham. Men hvad sker der, hvis vi ser på de klimaudfordringer vi står overfor med Bibelens øjne? Kan Bibelen være med til at give svar på nogle af de udfordringer vi står overfor?
I dette foredrag dykker vi ned i, hvordan vi med Bibelen i baghovedet kan ruste os til at være en del af klimadebatten uden at blive opgivende og modløse over opgavens omfang.

Hverdag uden plastik

De fleste af os oplever, at vi i højere grad skal forholde os til, om vi er klimabevidste forbrugere. Vi ved allesammen at plastik ikke er så godt for miljøet, men kan vi overhovedet leve et liv uden plastik? Og hvorfor er plastik i det hele taget noget skidt? Og hvordan gør det, at forsøge at leve en hverdag uden plastik, at livet bliver lettere?
I dette foredrag blander jeg min viden om plastikindustrien og vores forbrug af plastik med mine personlige erfaringer med at minimere brugen af plastik i hverdagen. Jeg vil forsøge at vise dig, at et liv med mindre plastik rent faktisk gør livet simplere.

Zero Waste – er det også for mig?

Måske har du set eller hørt om  de såkaldte zero wastere, der lever uden at producere skrald, og som ikke ejer en skraldespand. Men kan det overhovedet lade sig gøre for mig? Og selv hvis jeg synes det er spændende at tage konkret ansvar for kloden, ved at forsøge at minimere min produktion af skrald, hvor i alverden skal jeg så starte henne?
Få en praktisk og nem tilgang til en hverdag, hvor du (næsten ikke) producerer noget skrald. Foredraget indeholder både fakta om danskernes skraldeproduktion og en praktisk guide til en hverdag med mindre plastik, og dermed mindst muligt klimaaftryk.

Anbefalinger