Til din indre bonderøv

Hvis du lige som jeg ikke har så store udfoldelsesmuligheder på jordareal-siden, så har jeg fundet en god måde at tage den værste kløen i de grønne fingre. Jeg har som nævnt andetsteds på siden en altan, hvor jeg nusser om mine altankasser med krydderurter, og mine tomater i vindueskarmen.

Ja, man har vel lov til at drømme om den dag, man får sin egen køkkenhave. Foto: J.Sakskjær

Men når jeg for alvor drømmer om fremtiden, finder jeg disse to bøger frem: “Den komplette håndbog i selvforsyning” som du sikkert kender, hvis du har set blot et par enkelte afsnit af Bonderøven på DR, og i samme serie “Den nye selvforsynende have” af selvsamme forfatter.

Begge bøger er fantastisk baggrundslæsning til hvad man skal være opmærksom på når man går i gang med at anlægge køkkenhave, og i det hele taget begiver sig ud i et selvforsynende liv. Det er helt sikkert to bøger jeg vil læse flittigt både nu og når jeg engang får noget muld at stikke spaden i!

 

Faktisk har Bonderøvens programmer været med til at inspirere mig. Sidste år forsøgte jeg mig med bønner i min vindueskarm, hvilket jeg ellers ikke ville have troet var muligt indendørs, men søreme om ikke buskbønnen (der ikke bliver så høj, og dermed var det bedste bud på en indendørs bønneplante) voksede kækt op og gav fine bønner sidst på sommeren!

Denne bog har yderligere uddybning af hvordan haven anlægges mest logisk, og med mulighed for størst muligt udbytte. Jeg er klart fan og læser allerede nu på lektien, så jeg er klar når jeg får en have! Foto: J. Sakskjær

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.